Complete set

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪1‬

Standaard verzending 3 - 5 Werkdagen

Combinatie van de Klauwvijlen set en de Klauwolie

Productinformatie

2 vijlen
2 stukken schuurpapier
1 flesje klauwolie met druppelaar

De speciale klauwolie is super vloeibaar en trekt snel in het hoornmateriaal en huid. De basis is Jojoba olie (bevat veel vitamine E en werkt mogelijk ontstekingsremmend) en de olie is aangevuld met pure etherische tea tree en kruidnagelolie. Beiden zijn toegevoegd vanwege hun antibacteriele en vooral schimmeldodende werking.

Gebruik volgens instructie!

Maat of afmetingen

Created with Sketch.

10 ml olie

Bijzondere instructies

Created with Sketch.

Let op!

Deze set is bedoeld voor varkens klauwen met minimaal achterstallig onderhoud. Met de vijlen is het niet de bedoeling om ernstige vergroeiingen te corrigeren, daarvoor is een bekap behandeling nodig. Na de behandeling kan het onderhoud gedaan worden met de vijlen. Ook kunnen beginnende afwijkingen of scheurtjes verbeterd worden met de vijlen.


Werkwijze:
Vijl zoveel mogelijk in één richting, anders kan de klauw broos worden

Gebruik vijl grof indien je een paar millimeter van de klauw wil vijlen

Gebruik vijl fijn om de klauw af te ronden

Gebruik papier fijn altijd na het gebruik van de vijlen, hiermee wordt het bewerkte oppervlak minder grof

Gebruik papier extra fijn altijd als laatste, om de klauw te polijsten

De olie is de laatste stap. De olie is met name bedoeld voor ruwe, gekloofde zolen of scheuren in de klauwen.

Het is voldoende om 1 druppel olie op de zool of scheur te doen en die daarna (indien mogelijk) zachtjes in te masseren of wrijven. Herhaal dit dagelijks (of om de paar dagen) tot het probleem verbetert.

Let op! Als je varken direct na het aanbrengen gaat lopen, glijden de klauwen wat meer dan normaal over de vloer. Breng daarom bij voorkeur de olie aan als het varken een tijd blijft liggen of masseer het goed in en breng de olie alleen op de zolen aan als daar een reden voor is.


De meeste varkens laten niet makkelijk toe dat je aan de klauw werkt. Werk ontspannen, kriebel ondertussen regelmatig op de buik en werk altijd één teen/klauw per keer af. Let er vooral op dat de klauwen mooi afgerond zijn, zowel horizontaal als verticaal. Hiermee voorkom je latere vergroeiingen.


Extra tip:

Als een varken op zijn zij ligt en je neemt de voorpoot die vrij hangt in je handen, zal je varken vaak de poot terugtrekken. Dit doen ze in een reflex en hoeft niet te betekenen dat ze het niet prettig vinden. Soms kan het helpen als je de poot in de ingetrokken stand houdt en op die manier de klauw bewerkt.